over mij

Tekenen is vanaf kinds af aan mijn passie. Op vakantie had ik alleen potloden nodig en een schetsblok. Ik ging ergens zitten en tekende de mooiste dingen uit de natuur en omgeving.

Op school zat ik andersom op de stoel, kleurde ik schriften vol en was rekenen een ‘moetje’. Geen verrassing dat ik koos voor de opleiding Vormgeving bij Cibap in Zwolle. En als aanvulling daarop volgde ik de opleiding Interior Design en Styling aan de Jan des bouvrie (JdB) academie in Deventer.

Tijdens en na de JdB academie heb ik een hele poos gewerkt bij een binnenhuisarchitectenbureau. Van kleuradvies tot het intekenen van meubels, keukens en badkamers op maat in de mooiste en meest luxe panden. Hier heb ik veel ervaring opgedaan en aan mooie projecten mogen werken.

Verder heb ik een druk gezinsleven. Samen met Rudy, mijn partner en tevens stabiele factor in mijn leven, heb ik drie mooie meiden, waaronder een tweeling.

Ik hou van buiten zijn in de natuur. Lekker wandelen en genieten van de kleine, simpele dingen in het leven. Dit is dan ook waar mijn inspiraties en creaties op gebaseerd zijn. Naast de kleuren en ontwerpen vind ik het belangrijk dat ook de materialen en verpakkingen waarmee ik werk een natuurlijke en duurzame afkomst hebben.

‘Ik hou van buiten zijn in de natuur. Lekker wandelen en genieten van de kleine, simpele dingen in het leven. Dit is dan ook waar mijn inspiraties en creaties op gebaseerd zijn.’

Illustreken is mijn eigen merk, dat staat voor handmade illustraties getekend of geaquarelleerd. Het ligt zo dicht bij me, dat het soms voelt alsof ik mijn dagboek opengooi. In het begin was dat heel spannend, maar ik merkte al gauw dat mensen blij worden van mijn werk. En dat is waar ik het voor doe. Ik maak de wereld graag een stukje mooier en gelukkiger met mijn kunstwerkjes.

In mijn hoofd is het vaak onrustig. Tekenen en schilderen maken mijn gedachten leeg, waardoor ik mezelf helemaal kan verliezen in dat wat er op papier gebeurt. En hoe mooi is het als mijn werk hetzelfde effect heeft op anderen? Zoals ik al zei; Het zit hem vaak in de kleine en simpele dingen.

instagram

@illustreken.marlies

Illustreken_logo_online- CONTACT -